Deze vegan dingen zijn echt lekker!

Ik eet niet alleen vegan, maar ik probeer ook zoveel mogelijk gezond te eten. Mijn lichaam wordt blijer van groentes, fruit en peulvruchten dan van koekjes, chocolade en fastfood. Mijn streven is 80% gezonde, voedzame voedingsmiddelen en die 20% mag wat minder verantwoord zijn. Ik geef toe, het valt niet altijd mee hoor. Soms wil je gewoon iets onverantwoord lekkers.

“Maar Sabine, wat zijn jouw favoriete (stiekeme) producten dan?”

Gelukkig kun je als vegan genoeg lekkers eten en drinken. Oké, je kunt niet zomaar van alles in je boodschappenkarretje mikken als voorheen. Het vraagt meer voorbereiding in de vorm van etiketten lezen. De eerste keren is dat best een gepuzzel, maar daarna zal het je  ongetwijfeld veel makkelijker af gaan. Zeker omdat de allergie-ingrediënten dik gedrukt horen te staan. Laat dat nou ook toevallig precies de ingrediënten zijn die jij wilt weten, zoals melk en ei.

Hieronder volgt mijn top 5 van vegan favorieten

  1. Bolognese chips

Dit heb ik echt herontdekt sinds ik vegan eet. Over het algemeen is bolognese chips vegan (natuurlijk eerst even de etiketten checken want Lays valt bijvoorbeeld al af) en een goedkope snack voor op de bank op zaterdagavond. Ik kan me nog herinneren dat een schoolvriendin van mij elke dag in de pauze zo’n zak chips leeg at. Nou, dat hoeft voor mij niet, maar bijna elk weekend staat er wel een bak op tafel.

         

  1. Pure chocolade

Pure chocolade heb ik echt leren eten toen ik er een aantal jaren geleden voor koos om suikerbewust te eten. Naast dat puur ietsje beter is voor je dan de melkversie, kom je in de pure versie nog wel eens repen tegen zonder suiker, zoals Lovechock.

Nu ben ik wat minder braaf in suikerbewust eten, maar bijna alle pure repen zijn vegan (check altijd eerst de etiketten, want er zijn altijd uitzonderingen zoals Ritter Sport puur hazelnoot, AH basic tablet puur en de repen van Côte d’Or).

Ik ben fan van de Delicata repen van Albert Heijn met stukjes noot. Maar Lindt en Swiss hebben ook heerlijke repen en de biologische repen van Albert Heijn eigen merk in de pure versie zijn heerlijk bij een kopje thee op de bank. 

  1. Jillz

Jillz is een echt zomerdrankje en hartstikke vegan. Het is mijn favoriete zomerdrankje, naast de Wieckse Rosé en Liefmans. Hij is te koop in de supermarkt en vaak ook op het terras. Hij is licht, fris en kan ook alcoholvrij. Laat de zomer maar komen.

  1. Borrelnootjes

Nog zo’n heerlijke weekendsnack. Borrelnootjes zijn best vaak vegan en staan hier ook regelmatig op tafel. Meestal haal ik de eigen merk zakken omdat die goedkoper zijn dan bijvoorbeeld de Duyvis nootjes. Uiteraard check je wel eerst even de etiketten, maar dat wist je natuurlijk al lang.

  1. Punselie’s

Ik heb wel even nagedacht wat ik op nummer 5 zou zetten, maar besloot toch voor de Punselie’s te gaan. Punselie’s zijn heerlijke stroopkoeken. Net iets dikker dan stroopwafels, maar zo ontzettend lekker. Vooral als je ze even boven op je kopje thee warm en zacht laat worden. Het water loopt me gelijk in de mond. Je hebt overigens ook kleintjes die per stuk in een verpakking zitten, wat ideaal is voor een dagje weg.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn top 5 van lekker en betaalbaar vegan lekkers. Wat zijn jouw favorieten?

Tags:

Zij is de grootste dierenvriend en het liefst helpt zij ze allemaal. 24 jaar vegetariër geweest, nu vegan. Een openbaring. Sabine leert, ontdekt en geniet! Meer blogs lezen…

Sabine

Blogger