Three lovely luscious lattes!

Een paar maanden geleden ontdekte ik de latte op een herfstfris terrasje in Zwolle. Ik had een heerlijke kokosmelk latte met kokosrasp er doorheen. Een heerlijke mix tussen koffie en zachte zoete melk. Ik dacht: dat kan ik ook en ik ging thuis aan de slag. Ik kwam uit op deze drie favorieten. Gekeurd door mijn zus, mijn schoonmoeder en mijn schoonzus.

  1. Vanilla-cinnamon latte

Voor deze heerlijke zachtzoete latte heb je nodig (per persoon):

1 kopje espresso / sterke koffie

150 ml plantaardige melk (ik gebruikte de nummer 1 uit deze blog)

½ tl kaneel

½ vanillepeultje

maple syrup (optioneel)

Zet een kopje espresso (sterke koffie kan ook). Doe de plantaardige melk in een steelpannetje. Voeg de kaneel en het vanillepeultje toe. Breng de melk tot net onder het kookpunt en verwijder het vanillepeultje. Indien nodig kun je het vanillepeultje nog even leegschrapen met een mesje en dit door de melk roeren. Voeg maple syrup toe naar smaak.

Toen ik deze met mijn zus uitprobeerde, voegde ik er op het laatst nog even een scheutje kokosmelk aan toe. Daar wordt je latte heerlijk romig van!

  1. Pumpkin spice latte

Voor deze heerlijke winter latte heb je nodig:

1 kopje espresso / koffie

150 ml plantaardige melk

3 eetlepels geroosterde pompoenblokjes

½ tl kaneel

½ tl gemberpoeder

een snufje nootmuskaat

agave siroop / maple syrup (optioneel)

Je kunt pompoen uit het vriesvak halen bij een aantal supermarkten, of je roostert zelf een verse pompoen. De pompoen die je overhoudt zou je kunnen invriezen, of je maakt er een ander gerecht mee zoals pompoentaart of pompoensoep .

Ik snijd de pompoen in blokjes, doe ze in een schaal en dan in de oven op 200 graden, gedurende ongeveer 20-25 minuten, of totdat de pompoen zacht is. Hier gaat geen olie bij.

Haal het schilletje van de pompoenstukjes af; dan wordt de latte wat zachter en een beter geheel. Zet een kopje espresso/sterke koffie. Doe de pompoen in een steelpannetje, samen met de plantaardige melk, de kaneel, de gember, de nootmuskaat en de siroop. Warm dit even door en meng het dan met een staafmixer. Giet de pompoenmelk in een glas of mok en daarbovenop het kopje espresso. Maak je latte af met een lepel kokosslagroom en wat kaneel.

Voor kokosslagroom neem je een pakje koude kokosmelk. De kokosmelk doe ik in mijn keukenmachine. Dit laat ik 8-12 minuutjes draaien. Zelf kloppen met een garde kan ook, dat duurt ongeveer 12-15 minuutjes. Ik voeg geen suiker toe aan mijn kokosroom, omdat ik het al zoet genoeg vind.  

  1. Star anise latte

Voor deze speciale anijslatte heb je nodig:

1 kopje espresso / koffie

150 ml plantaardige melk

1 tl kaneel

2 stukjes steranijs / 1 tl steranijspoeder

agave siroop / maple syrup (optioneel)

Zet een kopje espresso/sterke koffie. Doe de plantaardige melk in een steelpannetje. Voeg de kaneel en de stukjes steranijs toe. Breng de melk tot net onder het kookpunt en draai het vuur dan zacht. Laat dit ongeveer 10 minuutjes staan. Verwijder de stukjes steranijs en giet de melk in een glas. Hierboven op giet je de espresso of koffie. Voeg naar smaak siroop toe en als laatste wat kokosroom of kokosslagroom. Enjoy!

Door Petricia Siepman – www.plantmadepretty.com  

Eerder verschenen op: https://www.plantmadepretty.com/2016/11/28/three-lovely-luscious-lattes/   

Tags:

Meer blogs lezen…

Gastblogger

Blogger