Stress met kerst? Deze vegan niet hoor!

Ojee, het is al bijna kerst. Nu heb ik dit jaar het geluk dat wij (mijn vriend en ik) helemaal geen verplichtingen hebben, maar niet iedereen is zo gezegend als wij. Normaal kan het al wat lastig zijn om als vegan alle familie-etentjes te overleven, maar met de feestdagen kan het nóg wat lastiger zijn.Ik geef wat tips waardoor je de feestdagen prima door gaat komen.

Wij doen niet aan vegan-kerst-stress!

  1.      Neem  iets lekkers mee voor iedereen

Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat niet iedereen open staat voor vegan eten, maar er zijn heus dingen die iedereen wel eet. Wat dacht je van vegan donuts bijvoorbeeld of toastjes met hummus en tapenade. Allemaal prima vegan te krijgen en vrijwel iedereen lust het.

  1.      Heb geduld

Mensen zullen je bestoken met vragen, zeker als je nog niet zo lang vegan bent. Probeer rustig te blijven, het heeft geen zin om boos te worden. Leg geduldig uit waar je je B12 vandaan haalt, dat je genoeg proteïne binnen krijgt en tel (waar nodig) tot 10.

  1.      Geef het feestje bij jou thuis

Als je zelf een feestje organiseert dan hoef je je helemaal niet druk te maken. Zorg voor heerlijk vegan eten (je mag jezelf best uitsloven), regel lekkere cocktails of mooie wijnen, muziekje aan en gaan!

  1.      Vertel alleen over veganisme als je hier vragen over krijgt

Net als dat jij er niet op zit te wachten om continu te horen over proteïne, B12 en allerlei andere ongein, zit niet iedereen te wachten op een preek over veganisme. Geniet met je naasten en vertel alleen over jouw lifestyle als er naar gevraagd wordt. Oja, dring je veganisme ook niet op, dat kan wel eens eindigen in een conflict.

  1.      Genieten!

Geniet vooral gewoon van alle warmte, gezelligheid en cadeautjes. Neem het allemaal even niet te serieus.

  1.      If all else fails

Niet gezellig en alleen maar gedoe? Zorg voor een paar flessen vegan wijn en je voelt je vast beter. Althans, op de avond zelf, de dag erna zal wat minder zijn 😉

Fijne feestdagen!

Tags:

Vegan catlady met een missie: Veganize the world! Joyce wil zoveel mogelijk mensen laten zien dat vegan eten hartstikke leuk én lekker is. Meer blogs lezen…

Joyce

Blogger