Stamppot met doperwt en munt

Deze eenvoudige stamppot smaakt toch bijzonder, door de toevoeging van verse munt.

Stamppot met doperwt en munt

Ingrediënten

Bereiding

Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.

Kook in een aparte pan de doperwten gaar. Hak de muntblaadjes fijn (bewaar eventueel wat voor de garnering). Giet de aardappels en erwten af. Voeg de plantaardige melk en olijfolie toe aan de aardappels en maak er met de pureestamper een fijne puree van. Schep de doperwten en de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.

 

Twist


Serveer de stamppot met een plantaardige burger of vleesvervanger naar keuze. In plaats van een vleesvervanger kun je ook kapucijners, adukibonen of linzen toevoegen. Dan is je maaltijd gelijk vezel en eiwitrijk. Voeg prei en/of wortel toe zodat je ook genoeg groente binnen krijgt.