Wittebonensalade
De witte bonen maken deze salade tot een stevige lunch. Hij is ook nog eens makkelijk mee te nemen in een bewaarbakje, om op je werk of studie op te eten.
Ingrediënten
- Sap van een halve citroen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde salie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 theelepels agave siroop
- ½ theelepel zout
- Peper naar smaak
- 1 winterpeen
- 3 tomaten
- 1 kleine rode ui
- 4 artisjokharten
- 1 pot of blik (à 300 gram) witte bonen
Bereiding
Meng in een klein kommetje het citroensap, de olie en de gedroogde kruiden. Rasp de winterpeen, snijd de tomaten in blokjes. Snijd de ui in dunne ringen en de artisjokharten in plakjes. Laat de witte bonen uitlekken. Doe de groenten samen met de witte bonen en het oliemengsel in een grote kom en meng goed.
Tip: Zelf kun je variëren met allerlei soorten groente. Laat je leiden door het seizoen!
- Menugang:
- Lunch
- Keuken:
- Fusion, Grieks, Mediterraan
- Type:
- Bonengerecht, Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Vrij van geraffineerde suikers, Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk