Witlofrolletjes met champignons
Deze rolletjes zijn een heerlijk bijgerecht. Het scheutje walnootolie op het eind maakt het helemaal af!
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 8 struikjes witlof
- 500 ml groentebouillon
- 1 rode ui
- 250 gr kastanjechampignons
- Een scheutje walnootolie (of een andere lekkere olie)
Bereiding
Was de witlof en haal de grote/buitenste blaadjes eraf. Breng 375 milliliter bouillon in een pan met water aan de kook. Kook hierin de witlofblaadjes 2 minuten, schep ze er dan uit en dep ze droog met een theedoek of met keukenpapier. Kook de rest van de stronkjes nog in ongeveer 5 minuten gaar en giet af.
Maak intussen de champignons schoon en snijd ze in reepjes. Fruit de ui in een koekenpan met een scheutje olie en voeg dan de champignons, 125 milliliter bouillon en 3 eetlepels water toe en laat even koken tot het vocht wat is verdampt. Draai het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.
Leg op een werkblad 5 blaadjes witlof dakpansgewijs over elkaar met de lange kant overlappend. Leg in het midden 1-2 eetlepels paddenstoelen en rol de witlof op vanaf de wortel naar het uiteinde van het blad. Herhaal dit totdat de vulling op is of alle grote bladeren op zijn.
Plaats de rolletjes in een schaal en giet enige overgebleven champignons en saus hier overheen. Eventueel overgebleven witlofstronkjes kun je in de schaal erbij leggen (of later in een ander gerecht verwerken). Giet voor het serveren nog een scheutje walnootololie over de witlofrolletjes heen.
Je kunt dit gerecht ook voorbereiden en in de koelkast bewaren. Opwarmen in de oven gedurende 15 minuten op 175 graden.