Vruchten-custardtaartjes
Deze mooie taartjes zijn op voor je het weet! Leuk voor een high-tea, om uit te delen of zomaar tussendoor.
Ingrediënten
Voor de bodems (8 stuks):
- 150 gram pecannoten (ongezouten)
- 120 gram havermout
- 190 gram volkorenmeel
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel zout
- 120 milliliter zonnebloemolie
- 100 milliliter agavesiroop
Voor de vulling:
- 200 milliliter rijstroom
- 300 milliliter rijstmelk
- 50 gram custardpoeder
- 60 gram suiker
Voor de topping:
- Vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien en bosbessen)
- Poedersuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet 8 kleine taartvormpjes in, of 1 grote (quiche)vorm.
Vermaal de ingrediënten voor de bodems in een keukenmachine. Druk de bodem mix met de bolle kant van een lepel in de vormpjes. Bak deze 10 tot 15 minuten.
Doe de rijstroom en rijstmelk in een pan en breng aan de kook. Roer de custardpoeder en suiker met een paar eetlepels water. Voeg al roerende met een garde de custard toe aan de rijstmelk, en laat eventjes koken. Laat dit afkoelen, onder af en toe roeren (dit gaat sneller als je de pan in koud water zet).
Haal de bodems voorzichtig uit de vormpjes en vul deze met de pudding. Snijd de aardbeien in plakjes en decoreer de taartjes met de aardbeien, bosbessen en poedersuiker.
Tip: Voor lekkere chocoladetaartjes voeg je cacaopoeder toe aan de custard.
- Menugang:
- Tussendoor, Dessert
- Keuken:
- Brits / Amerikaans, Fusion
- Type:
- Dessert, Taart & Banket
- Seizoen:
- Lente, Zomer
- Gelegenheid:
- Verjaardag
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Uitdaging
- Labels:
- Supermarktvriendelijk