Pokébowl met pompoen

De pokébowl is makkelijk om mee te variëren omdat je rijst als basis gebruikt. In de winter kun je gaan voor pompoen, zoals in dit recept. Is het hartje zomer? Vervang dan de pompoen bijvoorbeeld voor zoete aardappel of mango.

Pokébowl met pompoen

Ingrediënten

Bereiding

Kook de sushirijst volgens de verpakking. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de pompoen in stukjes. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Verdeel de pompoenstukjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen in 25 minuten gaar. Schep ze op de helft van de baktijd om voor een gelijkmatige garing.

Maak de dressing: combineer rijstazijn, suiker en een snufje zout in een kommetje en verwarm in de magnetron of in een pannetje totdat de suiker is opgelost. Verdeel de dressing over de gekookte rijst en schep goed door.

Snijd de avocado in reepjes.

Verdeel de afgekoelde rijst over twee brede kommen of diepe borden. Verdeel vervolgens de pompoenblokjes, edamame en avocado over de kommen en top af met knapperige nori-snippers en eventueel spinazie.

Door wasabi en veganaise te mengen krijg je wasabi-mayonaise. Begin met een vingertop wasabi en voeg meer toe naar smaak.

Serveer de pokébowls met de wasabi-mayonaise erbij.

Tip: Je kunt zelf knapperig zeewier maken. Besprenkel norivellen met zout en sesamolie en laat ze in de oven roosteren totdat het knapperig wordt.