Vegan Mac & Cheese
Mac & Cheese is een typisch Amerikaans gerecht, maar ook in Nederland is deze macaroni met kaas populair. Deze veganistische versie is net even anders, maar zeker net zo lekker!
Ingrediënten
- 500 gr broccoli
- 250 gr macaroni
- 35 gr edelgistvlokken
- 35 gr bloem
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl uienpoeder
- 1/4 tl zout
- snufje kurkuma
- 2 el bouillonpoeder (of 1 blokje)
- 1 tl mosterd
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de pasta en stoom de broccoli in 8 minuten gaar. Omdat ze even lang moeten koken, kun je makkelijk de broccoli boven de pasta stomen. Giet af.
Meng ondertussen de edelgist, bloem, knoflook- en uienpoeder, zout, kurkuma en bouillonpoeder in een sauspan. Voeg 500 ml water toe en klop met de garde de klontjes eruit. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken totdat het iets indikt. Voeg dan de mosterd toe en meng met de pasta en de broccoli. Verdeel over 4 borden.
Tip: Maak de saus nog romiger door de groentebouillon en het water te vervangen door 2 el tahini (sesampasta) en 125 ml (ongezoete) plantaardige melk.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk