Vegan Mac & Cheese

Mac & Cheese is een typisch Amerikaans gerecht, maar ook in Nederland is deze macaroni met kaas populair. Deze veganistische versie is net even anders, maar zeker net zo lekker!

Vegan Mac & Cheese

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes. Kook de pasta en stoom de broccoli in 8 minuten gaar. Omdat ze even lang moeten koken, kun je makkelijk de broccoli boven de pasta stomen. Giet af.

Meng ondertussen de edelgist, bloem, knoflook- en uienpoeder, zout, kurkuma en bouillonpoeder in een sauspan. Voeg 500 ml water toe en klop met de garde de klontjes eruit. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken totdat het iets indikt. Voeg dan de mosterd toe en meng met de pasta en de broccoli. Verdeel over 4 borden.

 

Tip: Maak de saus nog romiger door de groentebouillon en het water te vervangen door 2 el tahini (sesampasta) en 125 ml (ongezoete) plantaardige melk.