Dame Blanche
Oelala, talk about guilty pleasures! Bo van beaufood.nl ging voor deze dessertklassieker, maar dan de geheel plantaardige variant. Deze vegan dame blanche wil je toch gewoon maken?
De hoge glazen zien er weliswaar fantastisch uit, maar erg praktisch eet het niet. Tenzij je natuurlijk een lange lepel gebruikt. Ga je voor gemak? Serveer deze dame blanche dan in kommetjes. Tip van Bo: tijdens een gezellig etentje ziet dit dessert er wel extra fancy uit in hoge glazen!
-
Menugang:
Dessert
-
< 15 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 300 ml vegan vanilleijs
- 4 vegan digestive koekjes
- 75 gr vegan pure chocolade
- 3 el oploskoffie
- 3 el (kokosbloesem)suiker
- 3 el water
Bereiding
Zet twee hoge glazen (of gewone kommetjes) klaar. Verkruimel de digestivekoekjes en verdeel de kruimels over de twee glazen.
Maak de dalgonacrème. Meng in een maatbeker de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een elektrische garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Dit klusje heb je binnen dertig seconden gepiept als je de een elektrische garde gebruikt. Met een mixer duurt dit zo’n vijf minuten.
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Verdeel het vanilleijs over de glazen en schenk de gesmolten chocolade erover. Sluit af met een toef dalgonacrème.
Tip: Wil je een mooie toef maken? Schep de dalgonacrème dan in een spuitzak met daarin een spuitmondje. Geen spuitzakken in huis en geen zin om die te kopen? Dan kun je de crème ook gewoon op het ijs scheppen met een lepel natuurlijk.