Tofuscramble met boerenkool en champignons
We kunnen er geen genoeg van krijgen… scrambled tofu is nou eenmaal een gezond en goed vullend ontbijt, heerlijk op een zondagochtend! Voor deze winterse variant gebruik je boerenkool. De meeste Nederlanders zijn erg verbaasd als je daar iets anders mee doet dan het te gebruiken voor een stamppot, terwijl er zo veel lekkere gerechten met deze supergezonde bladgroente te maken zijn!
Ingrediënten
- 150 gr gesneden boerenkool
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 pak tofu (325 gram uitlekgewicht)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl uienpoeder
- 2 el sojasaus
- 1 tl komijn
- ½ tl kurkuma
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl zout
- 2 el zonnebloemolie
Bereiding
Pers de tofu en dep hem droog. Snipper de ui en snijd de kastanjechampignons in kwarten. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 3-5 minuten. Pers de knoflook erboven uit, voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Verkruimel de tofu erboven en voeg knoflook- en uienpoeder, sojasaus, komijn, kurkuma, paprikapoeder en zout toe. Bak dit ongeveer 5 minuten terwijl je steeds doorroert.
Tenslotte voeg je de boerenkool toe. Doe de deksel op de pan en laat de boerenkool slinken. Roer wel af en toe door om aanbranden te voorkomen.
Serveer met brood en eventueel nog witte bonen in tomatensaus.
Tip: Ook lekker met gerookte paprikapoeder, dit geeft een extra lekker smaakje aan deze scramble!
- Menugang:
- Ontbijt, Brunch, Lunch
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Eivervanger
- Seizoen:
- Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk