Tofu in walnotenjasje

Deze tofu in een notenjasje kun je gebruiken als bijgerecht bij bijvoorbeeld groenten en aardappels. Bijvoorbeeld deze gebakken aardappelen met peultjes.

Tofu in walnotenjasje

Ingrediënten

Bereiding

Laat de tofu uitlekken. Dit kan in een tofupers, of door er een snijplank op te leggen met daarbovenop wat zwaars, zoals een dik boek, en het even te laten staan. Snijd de tofu in plakken van ongeveer 1 centimeter dik en dep droog met een schone theedoek.

Hak de walnoten fijn, eventueel in een blender. Meng in een kom of diep bord het paneermeel en de gemalen walnoten samen met peper en zout naar smaak. Meng in een andere kom de sojasaus, mosterd, agavesiroop en veganaise. Doe de bloem in een derde kom.

Neem een plak tofu en dip deze in de bloem, zodat deze overal goed bedekt is. Dip daarna de plak in het sojasausmengsel en druk hem vervolgens voorzichtig in het schaaltje met walnoten-paneermeel. Doe dit met alle tofuplakken.

Verwarm een klein laagje olie in een koekenpan. Bak de tofu plakken aan beide kanten bruin, ongeveer 5 minuten per kant.

Tip: Deze tofu in notenjasje is ook lekker met andere noten zoals amandelen.
Deel dit recept