Thaise salade met paksoi
De Thaise keuken combineert altijd de verschillende smaken zoet, zuur, zout, hartig en umami. In dit recept zie je dat terug in de sojasaus, limoen en ananas. Een heerlijke smakencombi!
-
Menugang:
Lunch | Bijgerecht
-
15-30 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 2 stronken paksoi
- 1 komkommer
- 4 ananasschijven (uit blik)
- 1 rode ui
- 100 gr cashewnoten
- 1 handje verse muntblaadjes
- 1 handje verse (Thaise) basilicumblaadjes
- 2 tenen knoflook
- 2 el sojasaus
- Sap van 1 limoen
- 3 el gembersiroop
- 2 el sesamolie
Bereiding
Verwijder de harde stronk van de paksoi en snijd in reepjes van maximaal 1 centimeter dikte. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snijd in mooie blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Meng de ui, ananas, komkommer en paksoi samen in een saladeschaal.
Snijd de munt en basilicum fijn en voeg toe aan de salade.
Snijd de knoflook fijn en meng wat zout, sojasaus, limoensap, gembersiroop en sesamolie tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en roer goed door.
Tip: varieer door in plaats van ananas eens mango of meloen te gebruiken.