Thaise gele curry met rode linzen en groenten
Een snelle smaakvolle curry met rode linzen en een zak thaise roerbakgroenten. Zo heb je binnen no-time een lekker gerecht op tafel.
-
Menugang:
Hoofdgerecht
-
15-30 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 2 el Thaise gele currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 300 ml heet water
- 150 gr gespleten rode linzen
- 400 gr Thaise roerbakgroenten
- 1 rode paprika
- 200 gr champignons
Bereiding
Verwarm een grote wok of hapjespan. Roer de currypasta, kokosmelk en water door elkaar in de pan en breng zachtjes aan de kook. Was de rode linzen en voeg toe aan de pan. Kook 10 minuten met de deksel op de pan. Snijd intussen de paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes. Roer de Thaise groenten, paprika en champignons door de linzen. Voeg zo nodig nog wat water toe (de groenten moeten rijkelijk bedekt zijn met saus).
Kook nog ongeveer 6 minuten met de deksel op de pan tot alles beetgaar is.
Tip 1: lekker met rijst of brood en verse platte peterselie of koriander.
Tip 2: heb je iets meer tijd? Ga in plaats voor een groentemix voor een curry met bloemkool, wortel, doperwten of spinazie!