Thaise curry met geroosterde knolgroenten

Deze curry zit boordevol wintergroenten. Bij de grote supermarkt zou je ze allemaal moeten kunnen vinden, zelfs de koolraap. Kun je geen koolraap vinden? Neem dan knolselderij. De meeste groene currypasta is plantaardig, maar let er voor de zekerheid op dat deze inderdaad geen vis of garnaal bevat. Bekijk op Vegan Wiki welke merken vegan zijn.

Thaise curry met geroosterde knolgroenten

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de koolraap en pastinaak in schijven van 1,5 cm dikte en halveer de spuitjes. Doe ze in een ruime ovenschaal en bestrijk met wat zonnebloemolie. Rooster de groenten 30 minuten en roer halverwege door, voeg dan nog wat olie toe als het erg droog is.

Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd ondertussen de ui in halve maantjes, de wortels in blokjes en snijd de gember fijn. Verhit in een ruime pan 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de currypasta toe en bak nog 2 minuten mee. Pers de knoflook erboven uit, voeg de gember toe en bak nog 2 minuten. Voeg de wortels, bouillon en sojasaus toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken. Prak de wortel een beetje fijn met een vork of aardappelstamper.

Voeg geroosterde groenten samen met de de kokosmelk, limoensap en agave toe aan de pan en laat nog 5 minuten zachtjes sudderen. Proef en breng op smaak met nog wat currypasta of zout en peper. Serveer met de rijst en garneer met koriander.

Tip: Voor extra eiwitten voeg je rode linzen, kikkererwten of lupineboontjes toe.