Surinaamse bojo

De oorsprong van de Surinaamse bojo ligt in de Creoolse keuken. Het is een zoete cake met kokos en rozijnen. En bovendien een supermakkelijk alles-in-één-kom-recept! Breng een bezoekje aan de Surinaamse speciaalzaak voor de cassave. Gebruik jouw favoriete zoetmiddel, maar houd er rekening mee dat het ene zoetmiddel zoeter is dan het andere.

Surinaamse bojo

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakblik (20x30cm) met bakpapier en vet de randen in.

Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng het geheel met een spatel tot alles goed met elkaar is vermengd. Voeg eventueel wat water toe als het mengsel te dik is: het moet te schenken zijn.

Schenk het mengsel in het bakblik en bak 90 tot 120 minuten (afhankelijk van je oven), tot de cake goudbruin is en stevig aanvoelt. Als je met een satéprikker in de cake prikt, moet deze er schoon uit komen. Laat de cake afkoelen in het blik. De afgekoelde cake kun je in blokjes snijden en serveren.

Tip: Om het extra feestelijk te maken, kun je de bojo bestrooien met plantaardige discodip.
Deel dit recept