Smeuïge glutenvrije brownies
Heb je zin in iets lekkers, maar ben je geen ervaren kok? Dan zit je met dit brownie-recept helemaal goed! Deze brownies zijn ontzettend smeuïg en hebben een heerlijke chocoladesmaak. Makkelijk om te maken en ook nog eens gezond!
-
Menugang:
Tussendoor | Dessert
-
30-60 minuten
-
>6 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 3 middelgrote zoete aardappels (500 gr)
- 14 dadels (ca. 125 gr)
- 90 ml kokosolie
- 100 gr glutenvrij havermeel
- 5 el cacao
- 40 gr chocolade (optioneel)
- 20 gr hazelnoten of walnoten (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de zoete aardappelen in de schil in ongeveer een kwartier gaar. Laat ze even afkoelen en haal vervolgens de schil eraf. Pas op dat je je vingers niet brandt!
Pureer de zoete aardappel samen met de dadels in een keukenmachine of blender. Hak de chocolade en noten grof.
Verwarm de kokosolie kort in een pannetje tot het vloeibaar is en voeg het bij het zoeteaardappelmengsel. Meng ook het havermeel, de cacao en de chocolade en de noten erdoor met een lepel.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van ca. 20 x 20 cm. Bak de brownie in 30 minuten in het midden van de oven gaar en laat hem even afkoelen in de vorm alvorens hem aan te snijden.
Tip: Als je hele droge dadels hebt, laat ze dan even een half uurtje weken in een schaaltje water. Mocht je geen havermeel kunnen vinden, dan kun je het ook gemakkelijk zelf maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine. In plaats van havermeel kun je ook boekweitmeel of rijstmeel gebruiken.