Snelle spinaziewraps

Deze goedgevulde wraps zijn handig als je een snelle en voedzame maaltijd wilt maken. Als je ze in folie wikkelt zijn ze ook makkelijk mee te nemen als lunch, diner of stevige snack voor onderweg!

Snelle spinaziewraps

Ingrediënten

Bereiding

Leg de wraps op een platte ondergrond en besmeer het midden van elke wrap met 2 eetlepels hummus en 2 eetlepels salsasaus. Laat veel ruimte leeg aan de randen, dit maakt het oprollen en eten makkelijker.

Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel deze, de kidneybonen en de pompoenpitten over de wraps. Leg tenslotte in het midden van de wraps 50 gr bladspinazie. Dit lijkt veel – en is ook veel – maar als je de wrap lekker compact oprolt is dit een makkelijke manier om voldoende bladgroenten binnen te krijgen.

Maak nu van de tortilla het bekende envelopje: vouw eerst de onderkant naar binnen, gevolgd door de zijkanten. Als je ze maakt om mee te nemen, vouw dan als laatste ook de bovenkant naar binnen om het ‘envelopje’ te sluiten. Doe dit alles met beleid, zodat niet alle ingrediënten er vandoor gaan en de wrap niet scheurt.

Tip: Gebruik bij voorkeur volkoren wraps; deze bevatten veel meer vezels en vitaminen & mineralen.

 

 
Deel dit recept