Salade met rode kool en veldsla
Een prachtige kleurige salade vol ijzer en vitamine C. Lekker als lunch of bij een hoofdmaaltijd. Serveer het bijvoorbeeld met vers brood.
Ingrediënten
- 1 citroen
- 2 el olijfolie
- ¼ rode kool
- 10 radijsjes
- 75 gr veldsla
- 75 gr spinazie
- 10 walnoten
Bereiding
Snijd de rode kool in dunne reepjes. Pers de citroen uit en meng het sap met de olijfolie en een snufje peper en zout. Klop het geheel tot een gladde dressing en meng de dressing met de rode kool. Laat de rode kool ongeveer 5 minuten staan om iets zachter te worden.
Snijd de radijsjes in kwarten en hak de walnoten grof. Voeg de veldsla, radijsjes, spinazie en walnoten toe aan de rode kool en meng alles goed. Serveer met vers brood.
Tip: Ook lekker met stukjes appel erdoor.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees, Hollands
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Fris
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Pindavrij, Raw, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Supermarktvriendelijk