Romige zuurkoolschotel met tofureepjes
Een variatie op de klassieke zuurkoolstamppot. Ook zonder oven kan je het recept bereiden door de zuurkool los in een pannetje te koken voor ongeveer 10 minuten.
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappelen
- 1 zak (500 gram) zuurkool naturel
- 2 bakjes (à 180 gram) pittige tofureepjes
- 1 blikje (à 68 gram) tomatenpuree
- 2 gesnipperde uien
- 250 ml plantaardige room
- 5 el paneermeel
- 3 el olie
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Bewaar zo'n 150 milliliter van het kookwater.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 minuten. Roer het opgevangen kookwater erdoor. Neem een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm, meng hierin de zuurkool met de helft van de sojaroom en peper en zout naar smaak. Schep de tofureepjes in tomatensaus eroverheen.
Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de rest van de sojaroom tot puree. Breng de puree op smaak met peper en zout, verdeel het over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de ovenschotel met het paneermeel en sprenkel er een eetlepel olie over.
Bak de schotel in 35 minuten in het midden van de oven gaar.
Tip: Je kunt de tofureepjes ook eens vervangen door stukjes (rook-)tempeh.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk