Rijstpudding met kersensaus
Rijstpudding is een echt comfortfood. Met deze kersensaus is het een waardig dessert dat zo lekker is dat je het wel elke dag kunt eten!
-
Menugang:
Dessert
-
> 1 uur
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 100 gr dessertrijst
- 500 ml soja- of havermelk
- 2 zakjes vanillesuiker
- rasp van 1 citroen
- 250 ml water
- 1 doosje kersen uit de diepvries (250 gr)
- 1 kaneelstok
- 120 gr geleisuiker speciaal of 250 gr geleisuiker
- 1 pakje vegan slagroom om op te kloppen (250 ml)
- 25 gr suiker
Bereiding
Kook dessertrijst: per persoon 25 gram rijst, 125 milliliter plantaardige melk en wat vanillesuiker. Rasp wat citroenschil erbij en voeg een klein snufje zout toe aan de pap. Laat de rijstpudding goed afkoelen.
Kook de kersen in 250 milliliter water met een kaneelstok en laat het 2 minuten sudderen op lage temperatuur. Haal de kaneelstok eruit en maak de kersen klein met een staafmixer. Maak het geheel niet helemaal glad, zodat je stukjes kers overhoudt. Voeg de geleisuiker toe en laat afkoelen zodat de saus kan indikken.
Doe de vegan slagroom in een kom met de suiker. Klop op totdat het goed stevig is.
Kijk hoe dik de rijstpudding is. Het is de bedoeling dat het ongeveer zo dik is als vla. Is de rijstpudding te dik, verdun het dan met een beetje plantaardige melk. Spatel vervolgens de opgeklopte room erdoor.
Serveer de rijstpudding in een bakje of glas en bedek met de kersensaus.