Galettes met frangipane en rabarber

Een galette is een Frans taartje dat gebakken wordt zonder taartvorm. Je vormt het deeg met de hand en vult het met een laagje frangipane en seizoensfruit. In dit recept gebruiken we rabarber, maar het is ook lekker met appel of een mengeling van rabarber met rood fruit (framboos, aardbei, …). Lekker met een bolletje plantaardig vanilleijs erbij!

Galettes met frangipane en rabarber

Ingrediënten

Voor het deeg:

Voor de frangipane:

Voor de fruitvulling:

Bereiding

Meng de bloem, de rietsuiker en het zout. Voeg de margarine toe en kneed die met je vingers door het bloemmengsel. Giet het water erbij en kneed tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom, dek af en laat het een uurtje rusten.

Maak de frangipane terwijl het deeg rust. Klop met een mixer de margarine en suiker tot een zacht mengsel. Maak in een apart kommetje een papje van de olie, maïzena en het bakpoeder. Meng dit samen met het vanille-extract door het margarinemengsel. Voeg dan het amandelmeel en de bloem toe. Roer alles goed door elkaar.

Was de rabarber en dep goed droog. Snijd de rabarber in stukjes van 1 cm en verwijder de stugge draden. Doe de rabarber in een kom en meng met 1 tl rietsuiker.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het deeg in 4 gelijke porties. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol elk deegbolletje uit tot een rondje met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Leg het uitgerolde deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer op elk deegrondje een eetlepel frangipane en laat 2 cm van de rand vrij. Leg de rabarber op de frangipane. Vouw de deegranden over het fruit naar binnen en druk een beetje aan. Bak de galettes 20 tot 30 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn.
Deel dit recept