Preirisotto

Prei is een ontzettend gezonde wintergroente. Deze risotto heeft de rijke smaak van prei gecombineerd met fris citroensap.

30-60 minuten     4-Persoons
Vind ik lekker

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 dunne preien, in ringetjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in plakjes
  • 250 gram risottorijst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 750 milliliter water
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 citroen
  • Bereiding

    Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de ui en prei. Voeg de wortels toe en bak de groenten tot ze wat zachter zijn geworden.

    Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, 500 milliliter water, en de overige twee eetlepels olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

    Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe goed door en voeg beetje bij beetje de rest van het water toe. Test of de rijst gaar is.

    Serveer de risotto met een partje citroen.

    Tip: Ook lekker met wat sojayoghurt erdoor.



    Menugang:
    Hoofdgerecht
    Type:
    Rijstgerecht
    Smaak:
    Hartig
    Seizoen:
    Herfst
    Moeilijkheidsgraad:
    Makkelijk
    Allergie en Dieet:
    Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij
    Supermarktvriendelijk:
    Ja