Preirisotto

Prei is een ontzettend gezonde wintergroente. Deze makkelijke variant op risotto waarbij je minder hoeft te roeren heeft de rijke smaak van prei gecombineerd met fris citroensap.

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui en prei in ringetjes. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de prei. Snijd de wortelen in plakjes en voeg toe. Bak de groenten tot ze wat zachter zijn geworden.

Voeg de rijst toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree, 500 milliliter water, en de overige twee eetlepels olijfolie toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Roer af en toe goed door en voeg beetje bij beetje de rest van het water toe. Test of de rijst gaar is.

Serveer de risotto met een beetje citroensap naar smaak en een partje citroen erbij.

Tip: Ook lekker met wat sojayoghurt erdoor.
Dit recept is afkomstig van de VeganChallenge