Pizza Veganza
Er zijn meerdere manieren om zelf makkelijk een lekkere vegan pizza te maken. Veel supermarkten verkopen kant-en-klare bodems (met saus) die vegan zijn, waar je alleen nog je eigen beleg op hoeft te doen. Wat dacht je van deze variant met artisjok, paprika en champignons?
Ingrediënten
- Vier kant-en-klare pizzabodems
Voor de saus:
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 blikjes (à 68 gram) tomatenpuree
Toppings:
- paprika
- champignons
- 1 rode ui
- 4 tomaten
- 150 gr olijven
- 1 blik artisjokharten
- Kappertjes
- Pijnboompitten
- vegan kaas (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de tomatensaus. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in wat olie in een sauspan. Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met ±50 ml water en laat nog even doorwarmen.
Spoel de artisjokharten af en snijd ze in kwarten. Snijd de paprika in reepjes, de champignons en tomaten in plakken en de rode ui in halve ringen. Snijd ook de olijven doormidden.
Rol het deeg uit en bestrijk met de tomatensaus. Verdeel de toppings over de pizza's. Verdeel hier naar wens vegan geraspte kaas overheen. Bak de pizza's volgens de aanwijzingen op de verpakking, circa 15 minuten. Snijd de pizza's in kwarten en serveer.
Tip: Verdeel verse rucola over de pizza's na het bakken, hmmm!
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld