Pizza Veganza
Er zijn meerdere manieren om zelf makkelijk een lekkere vegan pizza te maken. Veel supermarkten verkopen kant-en-klare bodems, waar je alleen nog je eigen beleg op hoeft te doen. Ook bestaat er van Albert Heijn een ‘pizza-kit’, die een deeg en pizza saus bevat. Beide zijn te vinden in de koeling.
Ingrediënten
- 2 pizza-kits of 4 pizza bodems
Voor de saus: 1 kleine ui, 1 teen knoflook, 2 theelepels Italiaanse kruiden, 2 blikjes (à 68 gram) tomatenpuree
- paprika, in reepjes
- champignons, in plakken
- rode ui, in halve ringen
- Tomaten, in plakjes
- 150 gram olijven, in halfjes
- Artisjokharten
- Kappertjes
- Pijnboompitten
- Knoflook
- Rucola (vers op de warme pizza)
Bereiding
Verwarm de oven voor volgens de instructie op de verpakking.
Voor zelfgemaakte saus op kant-en-klare pizza bodems: Snipper de ui en knoflook en fruit deze in wat olie in een sauspan. Voeg de kruiden toe en bak even mee. Voeg de tomatenpuree toe samen met ±50 ml water, en laat nog even doorwarmen.
Als je een pizza-kit hebt: Rol het deeg uit en bestrijk met de bijgeleverde tomatensaus. Verdeel de groenten over de pizza.
Bak volgens de instructies en eet smakelijk!
Tip: Het is ook lekker om knoflook-veganaise te maken voor op de pizza!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Pizza
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —