Pittige pompoensoep
Deze pittige pompoensoep is de perfecte soep voor door de week. Hij is namelijk heel gemakkelijk te maken en snel klaar! Smullen maar.
-
Menugang:
Lunch | Voorgerecht
-
15-30 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 1 rood pepertje
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 kleine flespompoen
- 1 blik gepelde tomaten (of 400 gr verse tomaten in stukjes)
- 1 laurierblad
- 750 ml water
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 el paprikapoeder
Bereiding
Snipper de ui en snijd de rode peper in ringetjes en de pompoen en paprika in blokjes.
Verhit in een grote pan de olie en voeg het pepertje, de ui, paprika en pompoen toe. Roerbak een paar minuten. Voeg de tomaten, laurier, water en bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten totdat de groenten zacht zijn. Verwijder de laurier en voeg de paprikapoeder toe. Pureer met een blender of staafmixer en serveer.
Tip: strooi wat fijngehakte peterselie over de soep. Serveer met vers brood en humus.