Pisang Goreng (gebakken banaan)
In Indonesië wordt gebakken banaan vaak bij de koffie of thee gegeten, maar in Nederland wordt het vaker als dessert geserveerd. Dit lekkere zoete hapje is ook heerlijk als bijgerecht of bij een rijsttafel.
Ingrediënten
- 75 gr bloem
- 150 ml bruisend water (voor een knapperig beslag, maar plat water kan ook)
- 1 tl (kokosbloesem)suiker (optioneel)
- (Rijst)olie (of andere olie die erg heet kan worden)
- 2 bakbananen of gewone bananen
Bereiding
Meng in een kom de bloem, spa rood, zout en eventueel de suiker tot een dik beslag voor de pisang goreng. Snijd de bananen in lange schuine plakken van ongeveer een centimeter dik.
Verhit in een wok (of koekenpan met een hoge rand) een ruime laag olie. Controleer of de olie heet genoeg is: laat er een drupje beslag in vallen. Als de olie meteen begint te sputteren is het heet genoeg. Doop de plakken banaan één voor één in het beslag en laat ze langs de zijkant van de pan in de hete olie glijden. Zet een bord of vergiet klaar en bedek deze met keukenpapier. Bak de plakjes mooi goudbruin - draai eventueel de plakken om als je een ondiepe pan gebruikt. Schep ze vervolgens met een schuimspaan uit de pan en leg ze op het keukenpapier. Laat ze kort uitlekken en verplaats ze vervolgens naar een bord zonder keukenpapier.
Serveer als snack of bijgerecht, gewoon zo of met poedersuiker of pindasaus!
Tip: Houd de olie schoon: Schep tussendoor zoveel mogelijk van de losgekomen spetters deeg uit de olie, zodat er geen aangebrande stukjes aan je pisang goreng gaan kleven.
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld