Pestoburgers
Dit recept voor zelfgemaakte burgers is lekker makkelijk. Vooral als je nog rijst over hebt van een vorige maaltijd, draai je ze zo in elkaar! Het lijkt misschien wat veel pesto wat erin gaat, maar uiteindelijk vormen deze burgers een smaakvolle aanvulling op elke maaltijd – vooral op de Italiaanse.
Ingrediënten
- 100 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 gram kastanje champignons, in kwarten
- 1 ui, fijngesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 1 potje plantaardige pesto
- peper naar smaak
- 200 gram bloem of meel
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar en laat afkoelen. (Of neem 300 gram gekookte rijst.)
Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons met de ui 5 minuten. Zet dan het vuur uit. Doe de tomaatjes in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rijst, champignons, ui en pesto toe met wat peper naar smaak en maal tot een fijn mengsel.
Doe het burgermengsel in een mengkom en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Je hebt zoveel nodig dat je precies mooie burgers kunt vormen, dit ligt maar net aan hoe vochtig je mengsel is. Laat het burgermengsel 20 minuten in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden en doe bakpapier op een bakplaat. Vorm 8 burgers van het mengsel en bak ze 15 minuten. Draai ze dan om en bak ze nog 15 minuten. Eet smakelijk!
Tip: Serveer deze pesto burgers bijvoorbeeld met gestoomde broccoli en gebakken aardappeltjes met rozemarijn.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Italiaans
- Type:
- Burger
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- —
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk