Parelcouscous met vegan zalm en zelfgemaakte ravigottesaus

Voor dit recept gebruiken we de plantaardige zalmfilet van Vivera. In combinatie met de romige, risotto-achtige parelcouscous en de zelfgemaakte ravigottesaus is deze vegan zalm een feestje om te eten.

Parelcouscous met vegan zalm en zelfgemaakte ravigottesaus

Ingrediënten

Voor de parelcouscous:

Voor de ravigottesaus:

Voor erbij:

Bereiding

Snijd een sjalotje klein en snipper de knoflookteentjes. Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit het sjalotje en de knoflook hierin zachtjes aan tot ze glazig zijn. Voeg de parelcouscous toe en fruit mee. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en roer tot het vocht bijna is opgenomen. Voeg dan steeds scheutje voor scheutje meer bouillon toe.

Snijd intussen de venkel doormidden en verwijder de harde kern en de buitenschil. Snijd in kleine dobbelsteentjes.

Voeg na 10 minuten de blokjes venkel toe aan de parelcouscous en blijf zachtjes roeren en bouillon bijschenken. Na circa 20-30 minuten is de parelcoucous gaar en zacht.

Meng voor de ravigottesaus de fijngesneden halve sjalot en augurk met de andere ingrediënten. Voeg naar smaak peper en zout toe en zet koel weg tot gebruik.

Bak de plantaardige zalmfilets volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in circa 6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.

Verdeel de parelcouscous over twee borden. Leg hierop de zalmfilet en sperziebonen en schep de ravigottesaus op de zalm. Strooi er  pijnboompitjes over.