Vegan Paella

Als je geen traditionele Spaanse paellarijst kan krijgen kan je in dit recept ook risottorijst gebruiken. Eigenlijk lijkt paella ook wel een beetje op risotto, maar laat dat de Spanjaarden en Italianen maar niet horen!

In paella zit vaak vis. Om toch een beetje een zeevruchtensmaak te creëren voeg je versnipperd nori vel toe. Je vindt nori vellen bij de sushiproducten in de winkel.

Vegan Paella

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui en knoflook fijn, halveer de champignons en snijd de paprika's in blokjes. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg knoflook, champignons en paprika toe en bak nog 5 minuten. Roer de tomatenblokjes, kurkuma, paprika- en chilipoeder erdoor en bak dit nog een paar minuten.

Snipper de nori en roer dit samen met 150 milliliter van de bouillon door het champignonmengsel. Doe de rijst erbij, breng het geheel aan de kook en voeg steeds al roerende wat bouillon toe. Laat de rijst rustig de bouillon opnemen, maar pas op dat het niet aanbakt. Voeg met het laatste beetje bouillon de tuinerwten en witte bonen toe, zodat die nog mee opwarmen.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Tip: Probeer dit gerecht ook eens te maken met andere soorten zeewier.