Paddenstoelenquiche

Deze hartige quiche met aardappel en paddenstoelen bewijst maar weer dat je geen eieren nodig hebt om quiche te maken. Quiche kun je bij heel veel gelegenheden serveren en kan als hoofdgerecht, voorgerecht of hapje bij de borrel dienen.

Paddenstoelenquiche

Ingrediënten

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg uit de diepvries ontdooien.

Was de aardappelen grondig en kook ze met schil in ongeveer 20 minuten in licht gezouten water gaar. Giet ze dan af en laat even afkoelen. Je kunt ze nu pellen of met schil en al in schijfjes snijden.

Verhit de oven op 180 graden (onder- en bovenwarmte).

Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd ook de ui fijn en snijd de gerookte tofu in kleine blokjes. Verhit olie in een hapjespan en bak hierin de paddenstoelen, tijm en de ui even kort aan.

Doe de helft van de peterselie, de plantaardige room, de 'gewone' tofu, het bouillonblokje, het citroensap en wat peper en zout in een keukenmachine of pureer het glad met een staafmixer. Meng dit met het paddenstoelenmengsel en de stukjes gerookte tofu.

Vet een taartvorm in van ongeveer 26 cm doorsnede, rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lap en bekleed hier de taartvorm mee. Druk het licht aan en vorm een mooie rand. Leg de plakjes aardappel op de bodem van de vorm en giet de vulling hier overheen. Bak de quiche in zo’n 30-40 minuten in de oven gaar.


Tip: Serveer de quiche met een verse salade of een groentesoepje voor een volledig hoofdgerecht voor vier.
Deel dit recept