Notenmelk

Notenmelk voor je muesli, chocolademelk of bakrecepten kun je zelf maken. Dat scheelt in het verpakkingsmateriaal: geen melkpakken meer bij het afval. Ook scheelt het in het vervoer: een liter melk is belastender dan het vervoer van 75 gram noten. Denk eraan dat het weken van de noten enkele uren tijd kost.

Notenmelk

Ingrediënten

Nodig voor een liter:

Bereiding

Laat de noten minimaal 6 uur weken in water.

Giet de noten af en doe ze met een liter vers water, een snuf zout en eventueel de dadels in een blender. Maal de noten fijn. Laat het mengsel een paar minuten staan en blender nog een paar seconden.

Hang een zeef boven een pan en leg er een kaasdoek in. Giet de melk hierin. Laat uitlekken en knijp vervolgens de pulp in de kaasdoek uit. Giet tenslotte de melk in een af te sluiten kan of fles en zet in de koelkast tot gebruik. De melk is in de koelkast zeker vier dagen houdbaar.

Tips:
Deel dit recept