Noedels met snelle pindasaus
Dit is een lichte maaltijd, snel gemaakt als lunch of diner. Lekker met verse koriander of peterselie.
-
Menugang:
Lunch | Hoofdgerecht
-
< 15 minuten
-
2-3 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
Ingrediënten
- 70 gr rijstnoedels
- 1 el (kokos)olie
- 1 wortel (bospeen)
- 1 dikke prei
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 el 100% pindakaas
- 1 el sojasaus
- 0,5 tl cayennepeper
- sap van 0,5 citroen
- 3 el heet water
- 3 el pinda's
- verse peterselie of koriander (optioneel)
Bereiding
Volg de instructies op de verpakking van de noedels voor de bereiding.
Maak slierten van de wortel met een dunschiller. Halveer de prei in de lengte, was deze grondig en snijd in dunne plakjes. Snijd de knoflook en gember fijn.
Meng de pindakaas, sojasaus, cayennepeper, citroensap en water in een bakje.
Verhit wat olie in een wok en roerbak de prei 4 minuten of tot deze beetgaar is. Voeg de wortel, knoflook en gember toe en roerbak nog 2 minuten.
Giet de noedels af en roer samen met de saus door de groenten in de wok. Verdeel de pinda's erover en strooi er eventueel nog verse peterselie of koriander over.
Tip: wil je dit gerecht als hoofdmaaltijd eten? Voeg dan extra groenten toe zoals paprika, courgette, venkel, erwtjes of sperziebonen. Vul eventueel aan met gebakken tofu of vegan kipstukjes.