Mokmuffin

Deze muffin is binnen de kortste keren klaar, omdat hij in de magnetron in plaats van de oven bereid wordt. Perfect van ontbijt-to-go tot late night snack en ook hartstikke leuk om inclusief feestelijke mok cadeau te doen aan iemand anders!

Mokmuffin

Ingrediënten

Bereiding

Prak de banaan met een vork in een grote mok. Roer de vloeibare ingrediënten er doorheen. Voeg de droge ingrediënten toe en roer alles door elkaar heen. Plaats de mok in de magnetron en zet de magnetron 1 minuut aan op de hoogste stand. Kijk hierna of je muffin al klaar is om te eten – een satéprikker moet droog uit je muffin komen. Aangezien alle magnetrons anders zijn, kan het zijn dat je de muffin nog terug moet plaatsen voordat hij klaar is. Check met intervallen van 15-30 seconden – de totale baktijd is ongeveer 2 minuten.

Tip: Maak ook eens andere smaakjes: denk bijvoorbeeld aan kaneel, gember, oreo, chocoladestukjes, wortel, rozijnen, noten, bessen of pindakaas – of een combinatie! Vergeet ook niet om te experimenteren met je keuze qua melk, olie en zoetstoffen. Een muffin met amandel zal extra lekker worden met amandelmelk en amandelboter, in een kokosmuffin hoort natuurlijk kokosolie enzovoort. Laat je creativiteit de vrije loop!