Wokschotel met mie en paksoi
Deze smaakbom zet je in een handomdraai op tafel. Sesamolie geeft de roerbakreepjes een Aziatische smaak en is dus ideaal om in te roerbakken! Let erop dat de mie geen ei bevat.
Ingrediënten
- 250 gr mie
- 1 struik paksoi
- 1 rode paprika
- 1 ui
- Optioneel: ½ peper
- 4 el sesamolie
- 1 bakje pittig gekruide tofuroerbakreepjes (180 gr)
- 50 ml ketjap manis
- 4 el seroendeng (kokos-pindamengsel)
Bereiding
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet af en laat uitlekken. Maak de paksoi schoon en snijd in repen. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de peper in kleine stukjes.
Verhit de sesamolie in de wok. Roerbak de ui en de tofublokjes 5 minuten. Schep de paprika, peper en paksoi erdoor en roerbak mee tot de paksoi geslonken is. Verhit de ketjap nog 1 minuut mee. Schep de mie door het groentemengsel en bak nog 1 minuut mee. Verdeel over vier borden en bestrooi met seroendeng.
Tip: Voor een kleurrijke twist kun je de wokschotel aanvullen met peultjes of sugarsnaps, dun gesneden wortel en/of kastanjechampignons.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Aziatisch
- Type:
- Roerbakschotel / Wok
- Seizoen:
- Zomer, Herfst
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk