Mexicaanse bonensalade met sugar snaps
Deze Mexicaanse salade is snel klaar en vult goed door de bonen en de tortillachips.
Ingrediënten
- 200 gr sugar snaps
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 blik kidneybonen (400 gr)
- 50 gr rucola
- 1 blik maïskorrels (150 gr)
- 4 tomaten
- 75 gr naturel tortillachips
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Was de sugar snaps en snijd de puntjes eraf. Kook de sugar snaps 2 minuten, spoel af met koud water en zet apart.
Pel de ui en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in partjes. Was de paprika, verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd in blokjes. Laat de kidneybonen even uitlekken en meng ze dan met de sugar snaps, rucola, maïs, paprika, tomaat en ui. Serveer de salade met de tortillachips.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht, Bijgerecht
- Keuken:
- Latijns Amerikaans
- Type:
- Bonengerecht, Salade
- Seizoen:
- Zomer
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk