Linzensalade met knolselderij
Deze lekkere frisse salade vult ook goed dankzij de linzen en knolselderij.
Ingrediënten
- ½ knolselderij
- ½ citroen, geperst
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
- 1 theelepel scherpe mosterd (bijv. Dijon)
- 1 blik (à 400 gram) linzen
- 1 kleine rode ui
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
- 125 gram rucola of gemengde salade
- 2 eetlepels kappertjes
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd er kleine blokjes van. Kook de knolselderij met veel water, wat zout en één eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaar. Laat dit in een zeef uitlekken. Klop in een kom de rest van het citroensap met de olie, kruiden en mosterd tot een dressing. Snipper de ui, en snijd de geroosterde paprika’s in reepjes. Laat de linzen uitlekken. Doe de ui, knolselderij en linzen bij de dressing, schep door en laat even staan. Verdeel de rucola over vier borden en schep de linzensalade er in het midden op. Verdeel de paprikarepen en kappertjes er overheen. Maal er ten slotte nog wat verse peper overheen.
Tip: Lekker met donker volkorenbrood. Het liefst vers uit de oven, yumm.
- Menugang:
- Lunch, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Fusion
- Type:
- Salade
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk