Latkes

Deze hartige aardappelkoekjes worden traditioneel gegeten bij het Chanoeka-feest. Maar ze zijn het hele jaar door een lekkere snack of een verleidelijk bijgerecht.

Latkes

Ingrediënten

Bereiding

Schil en rasp de aardappelen of gebruik de raspschijf op een keukenmachine. Doe de rasp in een theedoek en vouw de theedoek dicht. Wring vervolgens de theedoek boven de gootsteen uit, om zoveel mogelijk vocht uit de aardappelrasp te krijgen.

Pel en snipper de ui. Doe de ui samen met de aardappelrasp in een kom. Meng er 2 el maïszetmeel door en breng op smaak met peper en zout.

Verhit 2 el olie in een koekenpan op laag vuur en schep met een eetlepel een aantal hoopjes van het aardappelmengsel in de pan. Druk de hoopjes met de achterkant van de lepel plat zodat de latkes mooi gelijkmatig bakken. Bak de latkes aan één kant bruin, keer om en bak de andere kant bruin. Voorkom dat je de latkes vaak keert, dan vallen sneller ze uit elkaar.

Houd de latkes die klaar zijn warm in de oven. Serveer de latkes direct, zodat ze warm en knapperig zijn.

Tip: De latkes zijn extra lekker met een sausje, bijvoorbeeld tomatenketchup of (zelfgemaakte) aioli.
Deel dit recept