Kruidige cashew-smeerkaas
Moeite met kaas laten staan? Maak dan zelf eens dit veganistische smeerkaasje van cashewnoten! Heerlijk op een cracker of toastje.
Ingrediënten
- 150 gr cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- Sap van 0,5 citroen (of meer naar smaak)
- 1 klein teentje knoflook
- 100-120 ml water
- 3 flinke el edelgistvlokken
- ca. 8 blaadjes verse oregano (of 1 el gedroogde)
- ca. 10 gr bieslook of dille (of 1 el gedroogde)
- ca. 3 takjes verse peterselie of basilicum (of 1 el gedroogde)
Bereiding
Laat de cashewnoten minimaal 4 uur (of beter, een hele nacht) weken in water.
Giet dan het weekwater weg en voeg de noten samen met de kruiden, edelgistvlokken, knoflook en het citroensap toe aan de keukenmachine. Voeg tijdens het blenden beetje voor beetje het water toe totdat je een romige, smeuïge massa hebt.
Doe de kaas in een bakje of potje en laat even opstijven in de koelkast.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Frans
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Borrel
- Smaak:
- Hartig, Kruidig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Pindavrij, Raw, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —