Kokosrijstpap
Voor deze rijstepap kun je zowel zilvervlies- als witte rijst nemen, kies wat jij het lekkerst vind. Zilvervliesrijst is wat gezonder, maar moet ook langer koken. Dit recept is perfect om overgebleven rijst op te maken.
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 100 ml water
- 120 gr rijst
- Snufje zout
- 100 gr rozijnen
- 4 el suiker (of agavestroop)
- ½ tl vanille-extract
- Mespunt kaneel
Bereiding
Breng de kokosmelk met het water in een ruime pan aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het 40 minuten zachtjes koken (of totdat je rijst bijna gaar is). Roer regelmatig door. Laat ondertussen de rozijnen wellen in water.
Meng vervolgens de rozijnen, suiker, vanille en kaneel door de rijstpap. Verdeel het over drie kommen.
Tip: Je kunt de pap de dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren. Je kunt deze pap zowel warm als koud serveren. Warm het op in de magnetron of in een pannetje (eventueel met wat extra water).
- Menugang:
- Ontbijt, Dessert
- Keuken:
- Fusion, Hollands
- Type:
- Cereal, Dessert, Rijstgerecht
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Romig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk