Kokosrijst

Dit recept is perfect als je een keer wat meer smaak wilt toevoegen aan je rijst. Door de kokosroom krijgt de rijst een heerlijke romige smaak en zachte structuur. Een heerlijke afwisseling op gewone witte rijst.

Kokosrijst

Ingrediënten

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een pan en breng het geheel al roerend aan de kook totdat de suiker is opgelost. Dek dan de pan af met een deksel, zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten garen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Houd de pan in de gaten om te zorgen dat deze niet overkookt en roer af en toe door. Maak je geen zorgen als er tijdens het garen wat bruinere stukjes in de rijst ontstaan: dit betekent dat de suiker en kokosmelk karameliseren en smaakt juist lekker.

Haal de pan van het vuur en laat nog een kwartier nagaren met het deksel op de pan. Roer dan de rijst los met een vork.

Serveer bijvoorbeeld bij een Aziatische maaltijd zoals curry, gadogado of een rijsttafel. Je kunt de kokosrijst ook als tussendoortje of toetje eten.

Tip 1: Als je rijst droogkookt binnen 30 minuten, voeg dan nog een beetje extra water of kokosmelk toe en roer goed door.

Tip 2: Als je geen kokosmelk kunt vinden die volvet of extra romig is, gebruik dan een heel blik kokosmelk met minder vet en voeg geen extra water doe aan de rijst.
Deel dit recept