Guacamole
Deze saus van avocado's komt oorspronkelijk uit Mexico, maar is in Nederland ook een populaire dipsaus. Je kunt de saus ook kant-en-klaar in de supermarkt krijgen, maar dan is die niet altijd vegan. Met dit recept maak je makkelijk en snel je eigen verse guacamole!
-
Menugang:
Bijgerecht
-
< 15 minuten
-
4 personen
-
Printen
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij, Raw, Sojavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 0,5 sjalot
- 1 jalapeno peper
- 2 el verse koriander
- 2 rijpe avocado’s
- 2 Roma tomaten
- limoensap naar smaak
Bereiding
Snijd de sjalot en de jalapeno klein en hak de koriander fijn. Maal de ingrediënten in een vijzel of keukenmachine tot een pasta.
Verwijder de schil en de pit van de avocado’s, voeg de avocado’s toe aan de pasta en prak deze ook fijn.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en roer deze er met een lepel doorheen. Voeg peper en zout en limoensap naar smaak toe.
Tip: lekker bij Mexicaanse gerechten of met tortillachips.