Frisse witlofsalade
Met warm weer is deze witlofsalade zeker een succes. Met gebakken aardappels erbij is dit een complete avondmaaltijd.
Ingrediënten
Voor de vegan 'eiersalade':
- 1 blok tofu, uitlekgewicht 250 à 300 gr
- 2 el veganaise
- 1 el mosterd
- 0,5 tl kala namak
- 0,5 tl kurkuma
- 3 el fijngesneden verse bieslook
Voor de witlofsalade:
- 3 grote stronken witlof (500 gr)
- 1 groene appel
- 5 augurken (125 gr)
- 2 el veganaise of olie
- 1 el wittewijnazijn of appelazijn
Bereiding
Pers met je handen zoveel water als mogelijk uit de tofu. Verbrokkel de tofu tot kleine stukjes van niet groter dan een halve centimeter. Doe de overige ingrediënten erbij en schep door tot het een egaal geheel is. Zet even opzij.
Snijd de witlof in dunne reepjes. Snijd de appel en augurken in kleine blokjes. Doe de ingrediënten samen in een schaal. Meng de veganaise en azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep vervolgens de eiersalade door de witlofsalade.
- Menugang:
- Lunch, Bijgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Eivervanger, Salade
- Seizoen:
- Lente, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- BBQ
- Smaak:
- Fris, Hartig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- Budgetvriendelijk