Drömmar
Dit recept voor traditionele Zweedse koekjes komt van mijn Zweedse buurvrouw. Super simpel, met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt.
Ingrediënten
- 100 gram margarine (zonder vitamine D3), op kamertemperatuur
- 300 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 milliliter zonnebloemolie
- 2 theelepels bakpoeder
- 280 gram bloem
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150° C.
Klop de margarine, suiker en vanille met een mixer licht en romig, klop hier geleidelijk de olie doorheen. Meng het bakpoeder met de bloem en kneed dit erdoorheen.
Laat het deeg eventueel even in de koelkast rusten. Snijd het deeg met een scherp mes in tien stukken. Rol van elk van de tien stukken vijf balletjes zodat je vijftig balletjes hebt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze met je duim iets plat.
Bak in ca. 20 minuten in het midden van de oven gaar.
Tip: Varieer met smaken: vervang bijvoorbeeld 3 eetlepels bloem door 3 eetlepels cacao voor chocoladekoekjes.
- Menugang:
- Tussendoor
- Keuken:
- Scandinavisch
- Type:
- Koek, Cake & Crumble
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- High Tea, Verjaardag
- Smaak:
- Zoet
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk