Dadel-notenpaaseitjes

Deze paaseitjes op een basis van dadels vorm je door ze tussen je handen te rollen. Daarna omring je ze met chocolade. Het recept is voor 25-30 eitjes.

Dadel-notenpaaseitjes

Ingrediënten

Bereiding

Ontpit de dadels en laat een uur weken in water.

Maal de amandelen met een staafmixer of keukenmachine tot een grof poeder.

Laat de dadels uitlekken en doe samen met het amandelmeel, de havermout het cacaopoeder, de gemengde notenpasta en de vanille in een kom. Meng met een mixer of keukenmachine tot het geheel een stevige massa vormt. Schraap af en toe de randen en laat de machine even afkoelen als dat nodig is.

Laat het deeg een half uurtje opstijven in de koelkast. Neem dan kleine stukjes van het deeg en rol deze tussen je handen tot eitjes.

Breek de chocolade in stukjes en smelt die au bain-marie in een kleine (steel)pan die in een grotere pan met warm water past. Roer de chocolade tot alles gesmolten is.

Steek een satéprikker in een eitje en doop het in de gesmolten chocolade. Laat even uitdruipen en leg hem dan op een vel bakpapier om op te stijven. Herhaal dit tot de chocolade op is.

Heb je nog eitjes over? Strooi wat cacao op een bord en rol de eitjes erdoor. Laat eventueel ook een deel van de eitjes ‘bloot’, want ook zonder chocoladejasje zien ze er erg mooi uit.

Bewaar de eitjes tot gebruik in de koelkast. En dan: verstoppen maar!

Tip 1: gebruik ook eens andere noten, bijvoorbeeld hazelnoten. Je kunt bijvoorbeeld ook een eetlepel oploskoffie door het mengsel doen voor een mokka-smaak of vegan melkchocolade gebruiken voor het jasje.

Tip 2: erg lekker met wat rood fruit of gedroogde abrikozen!
Deel dit recept