Cranberrysaus op twee manieren
Deze feestelijke saus is heel goed te combineren met deze notengehaktballetjes.!
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
Versie 1:
- 250 gr cranberry’s (vers of uit diepvries)
- 250 ml sinaasappelsap
- 100 ml port (of meer sap)
- 3 kruidnagels
- 1 steranijs
- 5 el suiker
Versie 2:
- 250 gr cranberry’s (vers of uit diepvries)
- 250 ml perensap
- 100 ml port (of meer sap)
- 3 kruidnagels
- 1 stokje kaneel
- 5 el suiker
Bereiding
Dit recept kun je op twee manieren maken. Meng alle ingrediënten voor een van de versies in een pannetje en kook met de deksel op de pan tot de cranberry’s kapotgekookt zijn (10-15 minuten). Haal dan de kruidnagels en steranijs/kaneel eruit.
Prak eventueel heel gebleven cranberry’s nog kapot en zoet eventueel nog bij met extra suiker. Je kunt de saus nu nog zeven of met de cranberry’s erin inkoken (zonder deksel) tot de gewenste dikte. De saus kan (lauw)warm en koud worden gegeten.