Cranberrysaus op Twee Manieren
Deze feestelijke saus is heel goed te combineren met deze notengehaktballetjes.! Tip: gebruik ook eens pistache- en pecannoten in de balletjes
Ingrediënten
Versie 1:
- 250g cranberry’s (vers of uit diepvries)
- 250 ml sinaasappelsap
- 100 ml port (of meer sap)
- 3 kruidnagels
- 1 steranijs
- 5 el suiker
Versie 2:
- 250 g cranberry’s (vers of uit diepvries)
- 250 ml perensap
- 100 ml port (of meer sap)
- 3 kruidnagels
- 1 stokje kaneel
- 5 el suiker
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor één versie saus in een pannetje en kook met de deksel op de pan tot de cranberry’s kapot gekookt zijn (10-15 min). Haal dan de kruidnagels en steranijs/kaneel eruit. Prak eventueel heel gebleven cranberry’s nog kapot en zoet eventueel nog bij met extra suiker. Je kan de saus nu nog zeven of met de cranberry’s erin inkoken (zonder deksel) tot de gewenste dikte. De saus kan (lauw)warm en koud worden gegeten.
- Menugang:
- Bijgerecht
- Keuken:
- Brits / Amerikaans
- Type:
- Sauzen & Spreads
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- Kerst
- Smaak:
- Kruidig, Zoet
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
- Labels:
- —