Chili sin carne met munt-yoghurt
Een lekkere pittige Mexicaanse klassieker, met een frisse muntsaus. In dit recept gebruiken we de originele pintoboon, die meestal chiliboon genoemd wordt. Chilibonen zitten in het blik al in een sausje, daarom is dit recept extra makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook een andere soort bonen gebruiken en met een blik tomatenblokjes en chilikruiden je eigen saus maken.
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 250 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien
- 1-2 theelepel(s) chilipoeder (naar smaak)
- 2 theelepels gemalen komijn
- 3 paprika’s: groen, rood en geel
- 2 blikken (à 400 gram) chilibonen
- 1 blik (à 300 gram) maïskorrels, uitgelekt
Munt yoghurt saus:
- 15 gram verse munt
- 300 milliliter sojayoghurt
- 2 knoflookteentjes
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en snipper de uien. Fruit de ui 3 minuten. Voeg het chilipoeder en de komijn toe en fruit 2 minuten mee. Snijd de paprika's in blokjes en voeg deze toe samen met de maïs en de chilibonen, inclusief het vocht. Laat 10 minuten garen en breng op smaak met peper en zout.
Hak intussen de munt fijn en meng deze met de sojayoghurt. Pers hier de knoflookteentjes boven uit en voeg naar smaak nog wat zout toe.
Serveer de chili met de rijst en munt-yoghurt.
Tip: Lekker met tortillachips erbij!
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Latijns Amerikaans
- Type:
- Bonengerecht
- Seizoen:
- —
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig, Kruidig, Pittig
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Notenvrij, Pindavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk