Cashewkaasfondue
Dacht je dat je de fondue voortaan aan je voorbij moest laten gaan? No worries! Dankzij de romigheid van de cashewnoten kun je een heerlijke plantaardige fondue maken. Zet de cashewnoten op tijd in de week. Het beste is om ze de nacht van te voren alvast klaar te zetten. Door cashewnoten lang te weken worden ze extra zacht. Edelgistvlokken smaken een beetje naar kaas en geven deze fondue net de finishing touch.
Ingrediënten
Voor de fondue:
- 250 gr ongebrande cashewnoten, minimaal 2 uur geweekt
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl zout
- ¼ tl cayennepeper (of naar smaak)
- 4 el edelgistvlokken
- Sap van 1 limoen
- 300 ml ongezoete sojamelk
Om te dippen:
- Groenten zoals komkommer, paprika, wortel of krieltjes
- Vers (stok)brood of soepstengels
- Nacho’s
Bereiding
Doe de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de cashewnoten toe en maal ook deze fijn, schraap af en toe de randen af om alles mee te krijgen. Voeg zout, edelgistvlokken, cayennepeper en citroensap toe en pureer nogmaals. Giet terwijl de keukenmachine draait de sojamelk er langzaam bij tot je een romige fondue hebt.
Doe de cashewfondue in een steelpan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Zet de fondue op een warmhoudplaat op tafel en serveer met groenten, stokbrood en nacho’s.
Tip: Kijk op
www.veganwiki.nl welke kant-en-klare vegan kaasfondue waar te koop is.
- Menugang:
- Tussendoor, Hoofdgerecht
- Keuken:
- Centraal- / Oost-Europees, Frans
- Type:
- Kaasvervanger
- Seizoen:
- Lente, Zomer, Herfst, Winter
- Gelegenheid:
- Borrel, Kerst
- Smaak:
- Hartig, Romig
- Allergieën en diëten:
- Pindavrij, Vrij van geraffineerde suikers
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Supermarktvriendelijk