Cashewkaasfondue

Dacht je dat je de fondue voortaan aan je voorbij moest laten gaan? No worries! Dankzij de romigheid van de cashewnoten kun je een heerlijke plantaardige fondue maken. Zet de cashewnoten op tijd in de week. Het beste is om ze de nacht van te voren alvast klaar te zetten. Door cashewnoten lang te weken worden ze extra zacht. Edelgistvlokken smaken een beetje naar kaas en geven deze fondue net de finishing touch.

Cashewkaasfondue

Ingrediënten

Voor de fondue:

Om te dippen:

Bereiding

Doe de knoflook in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de cashewnoten toe en maal ook deze fijn, schraap af en toe de randen af om alles mee te krijgen. Voeg zout, edelgistvlokken, cayennepeper en citroensap toe en pureer nogmaals. Giet terwijl de keukenmachine draait de sojamelk er langzaam bij tot je een romige fondue hebt.

Doe de cashewfondue in een steelpan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Zet de fondue op een warmhoudplaat op tafel en serveer met groenten, stokbrood en nacho’s.

Tip: Kijk op www.veganwiki.nl welke kant-en-klare vegan kaasfondue waar te koop is.