Bonensalade met balsamico
Deze bonensalade met drie soorten bonen is lekker als lunch met wat vloerbrood erbij of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een barbecue.
- Allergieën en diëten:
- Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Pindavrij, Sojavrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Makkelijk
Ingrediënten
- 60 gr pijnboompitten
- 1 rode ui
- 1 pot of blik witte bonen van 360 gr (uitlek 240 gr)
- 1 pot of blik zwarte bonen van 360 gr (uitlek 240 gr)
- 1 pot of blik kidneybonen van 160 gr (uitlek 125 gr)
- 400 gr cherrytomaten
- 75 gr rucola
- 15 gr verse basilicum
Voor de dressing:
- 4 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie
- 1 volle tl gedroogde basilicum, oregano of marjolein
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Zet apart.
Snijd de ui in fijne halve ringen en bak ze in de koekenpan in wat olie tot ze glazig zijn.
Meng intussen de ingrediënten voor de dressing in een grote slakom. Breng op smaak met zout en peper. Spoel de bonen af en laat uitlekken in een zeef.
Voeg de bonen toe aan de dressing en schep voorzichtig door, zonder de bonen te beschadigen. Halveer de tomaatjes en meng met de pijnboompitten door de bonen. Voeg tenslotte de rucola en ui toe en top af met blaadjes basilicum.