Boerenkoolstamppot
Ook als vegan kun je gewoon stamppot met spekjes blijven eten, maar dan wel plantaardige 'bacon' uiteraard.
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 gram boerenkool of andere bladgroente zoals andijvie
- 2 eetlepels plantaardige vloeibare margarine
- 1 ui, in blokjes
- 2 pakjes baconblokjes
- 2 eetlepels mosterd
- 150 milliliter plantaardige melk
Bereiding
Schil de aardappels, snij doormidden en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Voeg de boerenkool halverwege de kooktijd toe en kook nog 10 minuten mee.
Verhit in een ruime koekenpan de vloeibare margarine en fruit hierin de ui 2-3 minuten. Voeg de spekblokjes toe en bak 5- 10 minuiten goed door.
Giet de aardappels en boerenkool af, voeg mosterd en plantaardige melk toe en maak er met de aardappelstamper een puree van. Roer de spekblokjes erdoor.
Twist
500 gram boerenkool is niet heel veel groente voor 4 personen, voeg wat meer boerenkool toe. Of breng wat kleur in je gerecht door wat rode paprika’s toe te voegen. Wil je geen vegetarische bacon? Vervang deze dan door kapucijners, adukibonen, linzen of plantaardige worst. Dan is je maaltijd gelijk vezel en eiwitrijk.
- Menugang:
- Hoofdgerecht
- Keuken:
- Hollands
- Type:
- Aardappelgerecht, Stamppot
- Seizoen:
- Winter
- Gelegenheid:
- —
- Smaak:
- Hartig
- Allergieën en diëten:
- Notenvrij
- Moeilijkheidsgraad:
- Gemiddeld
- Labels:
- Budgetvriendelijk, Supermarktvriendelijk