Bietensalade met quinoa

Deze frisse en simpele salade eet je in de winter met voorgekookte bieten en winterpostelein. In de zomer kun je 3 gele en 2 rode verse bieten gebruiken en de postelein vervangen door veldsla. Je kunt ook het loof van de bieten in de salade verwerken.

Bietensalade met quinoa

Ingrediënten

Voor de dressing:

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen.

Snijd de rode uien in halve ringen. Verwarm een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 10 minuten. Voeg dan een scheut balsamico-azijn toe en laat dit even inkoken. Zet dan het vuur uit.

Snijd de gekookte bieten in partjes. Was de winterpostelein. Schep de quinoa in een grote schaal met opstaande randen. Schep de winterpostelein, bieten en rode uien erdoor en strooi de tijm erover.

Maak een dressing van de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en giet de dressing over de salade. Hak de walnoten fijn strooi deze over de salade.

Tip: In de zomer kun je verse bieten gebruiken. Kook deze in 30 minuten gaar. Als je er makkelijk met de punt van een mes in kunt prikken, zijn ze gaar. Laat de bieten afkoelen. Vervolgens kun je makkelijk de schil verwijderen.
Deel dit recept